Известие

Collapse
No announcement yet.

От какво е това скърцане?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Незнам, ще видим. В сервиза ми казаха, че за да се види съсътоянието на въпросната щанга, трябва да се свали другата част по окачването (разбирам носачите) и така.
    Незнам вярно ли е или не, ама ще видим като отида да ги сменят. Спрях се на тея АТЕС носачите поради това, че са най финансово-изгодния вариант за мен в момента.
    Старите и оригинални носачи, мисля да ги дам на ФЕРАРИСТА за рециклиране и евентуално за в бъдеще после да имам с какво да сменям като се наложи.
    Lancia Delta 1.6 i.e - ex
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Колега не бързай да инвестираш много по този тип кола... можеш да останеш неприятно изненадан.
      На мен ми струва на месец по-скъпо от нова.
      Alfa Romeo 2.4 jtd 136к.с. 2000г.
      Стъпва по паважа с 15 цола джанти, като манекенка с 15 сантиметрови токове.

Comment

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
        Незнам, ще видим. В сервиза ми казаха, че за да се види съсътоянието на въпросната щанга, трябва да се свали другата част по окачването (разбирам носачите) и така.
        Незнам вярно ли е или не, ама ще видим като отида да ги сменят. Спрях се на тея АТЕС носачите поради това, че са най финансово-изгодния вариант за мен в момента.
        Старите и оригинални носачи, мисля да ги дам на ФЕРАРИСТА за рециклиране и евентуално за в бъдеще после да имам с какво да сменям като се наложи.
        Пуска се магарето да виси ако не ти се чанчи яко
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от akirilov Покажи съобщение
          Колега не бързай да инвестираш много по този тип кола... можеш да останеш неприятно изненадан.
          На мен ми струва на месец по-скъпо от нова.
          Ами колега няма как. При условие че са разбити шарнирите и това е оригиналното окачване. Не ми се рискува да карам така. То това си е един вид елементарно обслужване и мисля, че няма как да не се налеят въпросните пари в окачване на автомобила, при положение че ще искам от тая кола да ме вози и да не ме убие някъде
          От там компромиси точно не ми се правят. Ще ги сменя, вече са поръчани частите. Пък после ще видим как ще е положението след ремонта.
          Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Ами колега няма как. При условие че са разбити шарнирите и това е оригиналното окачване. Не ми се рискува да карам така. То това си е един вид елементарно обслужване и мисля, че няма как да не се налеят въпросните пари в окачване на автомобила, при положение че ще искам от тая кола да ме вози и да не ме убие някъде
            От там компромиси точно не ми се правят. Ще ги сменя, вече са поръчани частите. Пък после ще видим как ще е положението след ремонта.
            Успех колега и споледи резутатите! На моята 147-ца също има такова скърцане и за сега е само шарнир. Носачите са гледани и са ок ама ще видим, дано се махне.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD '03 (Distinctive)

Comment

Или купуваш оригинални TRW или просто сваляш твоите, оригиналните и отиват за рециклиране. Всичко останало е компромис и скоро пак ще с в бокса.
              Иначе за скърцане, да не е нормално да скъца като стара спалня, ама все пак това е Алфа пич - грижи се за собственика си, да не умира от "скука" с нея.
              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

TRW малко не са ми съвсем по джоба.
                Вече ми пристигнаха ATEC носачите, надявам се да издържат поне 30-35 хил. км.
                Старите ще се рециклират, решено е .
                Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Така, сега за колегите, които не са чели в другат тема
                  - с 2 думи, колата е с 4 нови носача и сега се появи някакво гадно скърцане, различно от предишното.

И така, преди малко пак я карах и какво забелязах.
                  Скърцане е, не е чукане... слушах внимателно. Просто скърцането е силно, кратко и натрапчиво.
                  Чува се най-вече, когато колата премине през корем на асвалта (примерно определена част от платното се е слегнала и има вдлъбнатина). И така като е по-голяма вдлъбнатината се чува повече. През дупките забелязах, че по-малко се чува, а понякога и не се чува даже.
                  Отделно пробвах да мина само с едната гума през вдлъбнатината и после с другата.
                  Резултата е, че се чува еднакво и от двете страни. Ако мина бавно, пак се чува, но по-слабо.
                  Варианта нещо да не е стегнато не ми се вярва да е валиден, щото се чува едно и също и от двете страни.

Някакви идеи?
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Тук обяснените симптоми,вече ми се струват малко по-различни.....преслушайте и тампоните на щангата.....вече май дължа малко извинения на нощния......но от толкова обяснения вече не знам тропа ли,скърца ли,кога какво прави....най-евтиния начин е да подложите на тампоните на стаб. щангата......и после вече да помислим пак........
                    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                      Тук обяснените симптоми,вече ми се струват малко по-различни.....преслушайте и тампоните на щангата.....вече май дължа малко извинения на нощния......но от толкова обяснения вече не знам тропа ли,скърца ли,кога какво прави....най-евтиния начин е да подложите на тампоните на стаб. щангата......и после вече да помислим пак........
                      Няма нужда - с нови носачи остават тампоните на щангата. Макар, че и нови тампони на "оригинални" носачи могат да скърцат
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                        Ами първоначално не бях 100% сигурен кога и как точно се чува. После специално я покарах и слушах какво се случва. Нарочно преминавах бързо/бавно .. прелитах... през дупките и другите неравности, за да мога точно да установя в каква ситуация и какъв точно звук издава.
                        Сега странното ми е, как стана след смяната на носачите? Тоест каква е връзката, защо преди това не скърцаше?
                        Въпросната щанга изобщо пипа ли се при смяна на носачите?
                        Last edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 20:31.
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Колега, виж си тампоните. Най-лесния начин за проверка е - отваряш вратите стъпваш на прага и почваш да люлееш. И някой да слуша(то при мен си се чува доста силно) . При мен го има това ужасяващо скърцане от предните тампони на носачите и мисля тия дни да ги напръскам с нещо, ако не стане, ще се разглобяват...
                          Иначе и при мен е като минавам през неравности.
                          Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

Ами първоначално не бях 100% сигурен кога и как точно се чува. После специално я покарах и слушах какво се случва. Нарочно преминавах бързо/бавно .. прелитах... през дупките и другите неравности, за да мога точно да установя в каква ситуация и какъв точно звук издава.
                            Сега странното ми е, как стана след смяната на носачите? Тоест каква е връзката, защо преди това не скърцаше?
                            Въпросната щанга изобщо пипа ли се при смяна на носачите?
                            не, ама се размества

---------- Post added at 20:48 ---------- Previous post was at 20:47 ----------

Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщение
                            Колега, виж си тампоните. Най-лесния начин за проверка е - отваряш вратите стъпваш на прага и почваш да люлееш. И някой да слуша(то при мен си се чува доста силно) . При мен го има това ужасяващо скърцане от предните тампони на носачите и мисля тия дни да ги напръскам с нещо, ако не стане, ще се разглобяват...
                            Иначе и при мен е като минавам през неравности.
                            Не, само с разглабяне и смазване. Ма те сигурно са заминали отвътре
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

Тоя звук от купето не се слуша - прави се с вторри човек който да слуша, и един да клати - проблема се "чува" точно за 1 минута.....
                              Така тук е само гадаене......
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                                Тоя звук от купето не се слуша - прави се с вторри човек който да слуша, и един да клати - проблема се "чува" точно за 1 минута.....
                                Така тук е само гадаене......
                                Niki, кое не се чува?
                                156 1.8TS 16V (01.2001)
                                0879369082

Comment

Working...
                                X